Men så länge får ni hålla till godo med detta fantastiska recept. 8-10 bitar.
Hallonpannacottapaj


12 digestivekex
75 gram smält smör
Fyllning
3 gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram hallon
200 gram philadelpiaost
färska bär eller frukt till garnering
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Jag tänkte ha färsk mango till men jag orkade inte eftersom vi gjorde 10 pajer och det blir en hel del mangoatt skära. Istället kokade jag fryst mango i sockerlag vilket också blev gott, men jag skulle rekommendera färsk frukt eller bär till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar